Srijeda, 8 svibnja, 2024

Kolaps u Hrvatskoj: Zatvorene ceste, dio Jadranske magistrale, ne voze ni trajekti

Preporučeno

U Lici, Gorskom kotaru i na Hrvatskom primorju zbog olujnog vjetra i snijega zatvoreni su brojni putevi, trajekti na pojedinim linijama ne voze, dok su u unutrašnjosti na snazi brojna ograničenja, saopćio je Hrvatski auto-klub (HAK) .

Na pojedinim dionicama vozi se otežano zbog ugaženog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjetima obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i tegljače sa poluprikolicom na putevima u dijelu centralne Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državni put na dionici Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin, te kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica.

Upravo se čita:  Oglasila se Almina porodica: Vidjela je snimke 18-godišnjakinje na telefonu svog muža, prijetio joj je ubistvom

Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta nema slobodnog putnog pravca prema Dalmaciji i obrnuto prema unutrašnjosti za kamione sa prikolicom o tegljače sa poluprikolicom.
Iz HAK-a navode da zajedno sa preduzećem “Hrvatske ceste” rade na što bržem postizanja prohodnosti za teretni saobraćaj između Rijeke i Delnice.

U Lici su zbog snježne vijavice zatvoreni državni put Dobroselo-Mazin-Bruvno, putevi Bogić Brdo-Lička Jesenica-do granice Karlovačke županije, zatim Alan-Krivi Put-Prokike, te lokalni putni pravci Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Upravo se čita:  Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

Više putnih pravaca zbog snijega je zatvoren i na području Gorskog Kotara.

Za sav saobraćaj zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, kvarnerski auto-put prema Rijeci i državni put Gospić-Karlobag.

Auto-putem Rijeka-Zagreb između petlji Kikovica i Delnice i auto-putem Zagreb-Split između petlji Sveti Rok i Posedarje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo putnička vozila.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Lamija je 30 godina živjela u Nizozemskoj i sada se sa porodicom vratila u Fojnicu: “Kao mala sam imala san da živim u šumi”

Nakon trideset godina života u Nizozemskoj, Lamija Džigal Bekašević, sa svojom obitelji vratila se u rodni kraj nedaleko od...

Još vijesti za vas