Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Oglasio se Hajriz Doglod: Nakon prijetnji, FUP pretresao kuću ratnog majora iz Zenice

Preporučeno

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, rano jučer pretresli su stan i kuću ratnog majora Hajriza Dogloda iz Zenice.

Akcija pretresa stana, smatra Doglod, vjerovatno je uslijedila nakon njegove izjave da će naredni put doći s bombama pred Parlament FBiH.

– Istina je, pretresali su mi stan i kuću. Mislim da je to zato što sam u revoltu rekao da ću naredni put doći s bombama na proteste – ističe Doglod.

Upravo se čita:  Zastupnica Arijana Memić tražila da se policiji zabrani sjedenje u kafićima tokom radnog vremena, stigao odgovor od policije

Ne krije podatak da je 25. januara 2013. godine policija u podrumu njegove kuće u Gradišću pronašla oružje.

– Osim moje izjave, pretres je vjerovatno dodatno motiviralo i oružje koje su mi jednom pronašli u podrumu kuće. Moram priznati da je policija bila korektna, obavili su svoj posao. Naravno, nisu pronašli ništa. Sve je prošlo u najboljem redu – kaže on.

Upravo se čita:  Direktor bh. firme u pritvoru zbog poreske utaje

Doglodu je rasječena glava i zadobio je tjelesne povrede u sukobu s policijom ispred zgrade Parlamenta FBiH, kada ga je, kako tvrdi, udaralo i bacalo po podu sedam specijalaca, dok iz FUP-a tvrde da je Doglod napao policijske službenike.

Tom prilikom, Doglodu su konstatirane lakše povrede, a policijskim službenicima teže.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas