Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Više od 1.000 migranata greškom dobilo azil u Njemačkoj?

Preporučeno

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer izjavio je danas da u Nemačkoj postoji zabrinutost zbog mogućnosti da je više od 1.000 migranata pogrešno dobilo azil.

Zehofer je najavio da će u njemačkoj Saveznoj kancelariji za migracije i izbjeglice (BAMF) zbog tog propusta možda biti i smenjivanja, navodi Rojters.

Interni izvještaj Kancelarije o tome da je više od 1.000 migranata dobilo azil, uprkos tome što nisu ispunjavali sve uslove, politički je snažno ođeknulo u Njemačkoj, gdje se smatra da je priliv izbjeglica sa Boliskog istoka ojačao krajnju desnicu, navodi Rojters.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

“Spiegel” je svojevremeno pisao o tome da je direktorka BAMF Juta Kort o problemu sa migrantima bila obaviještena još u februaru 2017. godine.

BAMF nije komentarisao o tome koliko će se njihovih kancelarija u Njemačkoj naći pod istragom, ali su potvrdili da je rukovodstvo ovog tijela dobilo mejl o spornim prijavama za azil u Bremenu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas