Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Muslimani odgovorili danskoj ministrici o ramazanskom postu

Preporučeno

Muslimani u Danskoj ismijali su prijedlog ministrice integracija Inger Stojberg, koja je kazala kako bi muslimani mogli uzeti slobodne dane tokom ramazana.

Ministrica Stojberg, koja radi u danskoj Vladi, istakla je u objavi na blogu u ponedjeljak kako bi se tim potezom izbjegli potencijalni rizici koje njihov post može donijeti drugim članovima društva.

Ona je u objavi u listu Berlingste Tidende, kao primjere navela vozače autobusa i uposlenike bolnica kojima na rad može utjecati post od hrane i vode tokom dnevnih sati dana u svetom mjesecu.

Upravo se čita:  Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: "Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene"

„Želim pozvati sve muslimane da uzmu slobodne dane na poslu tokom mjeseca ramazana kako bi se izbjegle negativne posljedice po ostatak danskog društva“, navela je ona.

Danski muslimani i nemuslimani, u izjavama za medije, kažu kako je najbolje ignorirati komentare Stojberg za koje smatraju kako malo utječu na šire društvo ove države.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

U Danskoj živi približno 250.000 muslimana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas