Utorak, 30 travnja, 2024

Željezničar se časno oprostio od Evrope

Preporučeno

U revanš susretu 2. pretkola Lige prvaka, Željezničar je na stadionu Asim Ferhatović-Hase poražen od češkog prvaka Plzena 1:2.

Već u 5. minuti stadion Koševo je bio u šoku kada je nakon akcije gostiju po desnoj strani češki tim stigo do prednosti. Hadžiću je lopta nespretno prošla kroz noge, a Wagner je pogodio za vodstvo Viktorije Plzen.

Plavi su u nastavku imali jalovu terensku inicijativu, a u 20. minuti Plzen je ostao sa igračem manje, jer je isključen Procházk, koji je kao zadnji igrač odbrane oborio Adilovića, što je Željezničaru vratilo nadu da može do preokreta.

130723225143petrzelaPlzen je strpljivo čekao svoju šansu, koju su dočekali u 30. minuti. Petržela je bio u ofsajdu, pomoćni sudija nije ništa siknalizirao, a njemu nije bilo teško da zaobiđe Hadžića i udvostruči prednost Plzena.

Željezničar je i dalje pokušavao doći do gola, a velikih šansi nije bilo sve do 44. minute kada je Adilović nakon kornera, potpuno neometan sa nekoliko metara glavom šutirao u golmana Kozačika. Ipak, već u narednom napadu Selimović je sjajno uposlio Jamaka koji odličnim udarcem glavom pogađa mrežu Plzena za 2:1 i novi tračak nade za tim sa Grbavice.

U nastavku ista slika na terenu. Željo je imao više od igre, ali bez smislenih akcija i pravog rješenja kako da dođu do gola. Rezervista Hodžić je u 63. minuti dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Željezničar nije imao ni sreće u ovom meču, obzirom da je Amar Osim u 67. minuti bio primoran izvršiti i drugu prinudnu izmjenu, kada je povrijeđenog Škaljića zamijenio Bajić, a još na početku meča Benjamin Čolić je morao van terena zbog povrede.

Do kraja su čvrsti i dobro organizovani gosti uspješno zatvorili prilaze svom golu, Adilović je u 86. minuti imao najbolju šansu u drugom poluvremenu, ali je šutirao pored gola iz dosta dobre situacije i promjene rezultata nije bilo pa je ostalo 1:2, te se Plzen plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka.

(SCsport.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas