Nedjelja, 28 travnja, 2024

Nijaz Puzić v.d. generalnog direktora Željeznica FBiH

Preporučeno

Na Skupštini JP Željeznice FBiH koja je održana danas u Sarajevu potvrđen je privremeni Nadzorni odbor koji je imenovan na prošloj sjednici Vlade FBiH na period od 60 dana, potvrdila je za agenciju FENA portparol Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Lačević.

Ona je dodala da je privremeni NO danas donio Odluku o razrješenju Uprave i imenovanju nove.

“Za novog predsjednika Uprave na period od šest mjeseci privremeni NO potvrdio je diplomiranog inžinjera saobraćaja i dugogodišnjeg uposlenika JP Željeznice FBiH Nijaza Puzića”, istakla je Lačević.

Vlada Federacije BiH danas je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Željeznice FBiH za donošenje Odluke o razrješenju Uprave JP tog preduzeća: generalnog direktora Nedžada Osmanagića, v.d. izvršnog direktora za poslove željezničkog operatera Namira Mahmutovića, izvršnog direktora za poslove željezničke infrastrukture Vlade Budimira, izvršnog direktora za ekonomske poslove Šemsudina Zahirovića i v.d. izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove Mirsadu Karić.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kako je obrazloženo, oni su razriješeni zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika iz dijela državnog kapitala u skladu s zakonom.

Istovremeno, Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP ŽFBiH za donošenje Odluke o imenovanju vršioca dužnosti generalnog direktora – predsjednika Uprave JP ŽFBiH d.o.o Sarajevo, na period do šest mjeseci i to Nijaza Puzića, diplomiranog inžinjera saobraćaja.

V.d. generalni direktor – predsjednik Uprave će, nakon imenovanja od NO JP ŽFBiH d.o.o Sarajevo, predložiti članove Uprave – pet izvršnih direktora na period do šest mjeseci, na što Vlada FBiH treba dati saglasnost.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas