Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Vlada odobrila milion maraka za nabavku 20 službenih automobila: Evo ko će se sve ponoviti!

Preporučeno

Nabavka je odobrena u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije BiH
Vlada FBiH prihvatila je na današnjoj sjednici izmjene i dopune konsolidovanog Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH i izmjene i dopune Finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2018. godinu koji će biti dostavljeni Parlamentu FBiH radi davanja saglasnosti.

Danas je odobren prijenos okončanih projekata tokom 2017. i 2018. godine iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za Federaciju BiH na upravljanje i održavanje implementatorima i upraviteljima projekata.

Vlada FBiH dala je na privremeno korištenje poslovni prostor u Sarajevu u ulici Dženetića čikma broj 8, površine 43,12 m², Bokserskom klubu „Zlatni ljiljani“ na period od pet godina, bez naknade, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Upravo se čita:  "Dešava se ozbiljan udarac na srpski narod": Dodik odgovorio šta će biti 2. maja

Na privremeno korištenje, na period od pet godina, bez naknade, data je i kasarna „Ciljuge“ Općini Živinice, s pripadajućim objektima i infrastrukturom.

Odobrena je nabavka dvadeset službenih putničkih automobila više srednje, srednje i niže srednje klase Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH za potrebe Ureda predsjednika Federacije BiH, federalnih ministarstava, Centra za edukaciju sudija i tužilaca i Porezne uprave Federacije BiH. Sredstva za nabavku ovih vozila u iznosu od 1.000.000 KM obezbijeđena su u Budžetu FBiH za 2018. godinu.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH odobrena je i nabavka dva službena putnička automobila srednje klase, a sredstva u iznosu od 80.000 KM su, također, obezbijeđena u Budžetu FBiH za 2018. godinu.

Nabavka je odobrena u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 9/13).

Prihvaćena je informacija o realizaciji zaključaka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-maj 2018. godine.

Kadrovske odluke i rješenja

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama privrednih društava Federalna vlada danas je ovlastila Edinu Sijerčić (Agrokomerc d.d. Velika Kladuša) i Kenana Osmanagića (JP Hrvatska pošta d.o.o. Mostar).

Upravo se čita:  Puljić: Pitajte Iran zašto traži 15 dana odgađanja glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

Nakon što je dala saglasnost na Kolektivni ugovor za područje telekomunikacija, Vlada FBiH je za njegovo potpisivanje ovlastila federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića.

Danas je Ljiljana Vujičić-Cupać razriješena dužnosti člana Upravnog odbora Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a Fila Raguž imenovana za člana ovog odbora, na mandat do isteka perioda na koji su imenovani predsjednik i članovi ovog upravnog odbora.

Vlada FBiH usvojila je zahtjev Federalnog pravobraniteljstva o produženju mandata, za godinu dana, zamjenici federalnog pravobranitelja Zijadi Kučuković, nakon sticanja uslova za odlazak u penziju i to počev od 15.8.2018. godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas