Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Boksera koji je pretukao novinara udaljuju s posla

Preporučeno

Marko Čolić Roda (31), bokser iz Banje Luke, koji je pritvoren zbog pokušaja ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (36), biće udaljen s posla vozača u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Čolić je u Zavodu zaposlen od 5. avgusta 2010. godine, s tim što je na neodređeno primljen od 5. jula 2012. godine.

Upravo se čita:  Naoružajte se strpljenjem: Kolone vozila na graničnim prelazima

“U skladu sa Zakonom o radu, radnik se u slučajevima određivanja pritvora udaljuje s rada, od prvog dana pritvora pa sve dok pritvor traje, o čemu poslodavac donosi odgovarajuće rješenje”, rekli su za Nezavisne novine iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Kako su dodali, svi postupci Zavoda, a u vezi s ovim radnikom, biće usklađeni s pozitivnim zakonskim propisima, opštim aktima Zavoda i postupanjima pravosudnih institucija.

Upravo se čita:  Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama u aprilu

Čolić je osumnjičen da je, s najmanje još jednim saučesnikom, teleskopskim palicama, 26. avgusta oko 20.40, u banjalučkoj Ulici Banović Strahinje, gotovo na kućnom pragu, premlatio Kovačevića, oca dvoje maloljetne djece.

Policija traga za najmanje još jednim napadačem, te istražuje motive napada, koji je i te kako uznemirio Kovačevićeve kolege, koje očekuju da se ovaj slučaj potpuno rasvijetli.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas