Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Majka i kćerka koje su zajedno izvršile samoubistvo ostavile jezivu poruku

Preporučeno

Nakon što su majka i kćerka zajedno otišle u smrt, prerezavši vene žiletom u porodičnoj kući u Sjenici, Srbiju je potresla identična tragedija. Naime, druge majka i kćerka ubile su se, kako se sumnja, u svom stanu u Žarkovu, a u smrt su otišle pošto su navodno istovremeno popile veliku količinu esencije.

Smrt četiri žene – dvije majke i dvije kćerke – koje su u razmaku od 24 sata okončale svoje živote, šokirala je ne samo njihove komšije i rodbinu, već i čitavu javnost. Najprije su u ponedjeljak u Sjenici nađena tijela R. P. i njene kćerke, čiji je identitet naznačen jednim inicijalom – I. Pored njih dvije pronađen je žilet, kao i oproštajna poruka.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

– Posljednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvijek zatvorenik. Sad kad čitate, smiješno je, ali neće biti, kad te kletva stigne – ispisale su navodno majka i kćerka po zidovima kuće u kojoj su živjele.

Njihovi rođaci i komšije kažu da su bile bolesne, te da im se stanje pogoršalo kada im je prošle godine preminuo sin, odnosno brat.

– Odbijale su svaku pomoć. Ni sa kim nisu razgovarale. Osamile su se i povukle u sobe. Njihova tijela je u ponedjeljak pronašao rođak koji je došao da im donese 500 eura za ogrjev i stanarinu.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

– Vrata su bila zakrčena komodom, jedva su ih otvorili. Krvi je bilo na sve strane, sobe prljave, ostaci hljeba, otvorene paštete – kaže komšija i dodaje da su njih dvije u oproštajnom pismu navele da su kivne na komšije, rođake i poznanike.

– Napisale su da im je došao kraj i da sada svi mogu da odahnu i da su ljute na rođake, koji su ih nazivali pogrdnim imenima – rekao je komšija.

Još jedan identičan slučaj

Samo dan nakon ove tragedije, policija je u Beogradu pronašla navodno otrovanu M. M. i njenu kćerku I. Jeziva je i podudarnost da su dvije kćerke imale isto ime, ali i to da su bile sličnih godina.

Upravo se čita:  Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

– Majka i kćerka su u stanu popile esenciju. Drugarica M. M. ih je zatekla i pozvala Hitnu pomoć. Nesretnici je pozlilo kada je ugledala majku i sestru. Majka je preminula na mjestu, dok je kćerka izdahnula na VMA – kaže izvor.

Prema riječima komšija, u stanu sa njima, živjela je i nepokretna baka.

– One su stanovale u zgradi. Viđali smo ih povremeno, ali se one nisu previše družile ni s kim. Djelovale su normalno – pričaju komšije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas