Utorak, 30 travnja, 2024

Ko je Amar Češljar, bubnjar koji je uzburkao javnost svojim komentarom da bi ‘poslao tenk’ u Mostar

Preporučeno

Nakon burnih komentara medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Češljaru je prvo saradnju otkazao Dino Merlin a onda i Letu Štuke. Amar Češljar počeo je svirati bubnjeve još s 14 godina, usred rata u Bosni i Hercegovini

Jedna nepromišljena izjava vrlo lako bi mogla koštati i nastavka profesionalne karijere Amara Češljara, najpoznatijeg bosanskohercegovačkog bubnjara, koji je ovog vikenda ostao bez posla u bendu Dine Merlina, ali i grupe Letu Štuke, s kojima je tek počeo saradnju ove godine.

Češljar je komentirajući tekst na Facebooku napisao kako bi na Hrvate koji su mirno prosvjedovali u Mostaru protiv izbora Željka Komšića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine “poslao tenk i opleo”, prenosi Večernji.

Upravo se čita:  Paparaco! Haris nakon razvoda promijenio imidž: Više ne nosi šešir! Pjevač kao mladić

Nakon burnih komentara medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Češljaru je prvo saradnju otkazao Dino Merlin a onda i Letu Štuke. Amar Češljar počeo je svirati bubnjeve još s 14 godina, usred rata u Bosni i Hercegovini. Kako je kazao u intervjuu za bh. medije sam je počeo svirati.

– Sve je bilo na varijanti ono što čuješ, primijetiš, neko ti kao spomene… Ti dobro analiziraš i sam uvidiš nekako greške u tome i radiš na neki svoj način. Dakle, mogao sam vrlo lako krenuti kako ne treba, ali zadržao sam ispravan pristup koji sam kasnije proširio kroz Srednje muzičko obrazovanje i dalje usavršavanje, tačnije upornim radom na samom sebi – kazao je Češljar.

Upravo se čita:  Paparaco! Haris nakon razvoda promijenio imidž: Više ne nosi šešir! Pjevač kao mladić

Šira javnost u BiH upoznala ga je kada je svirao u nekada vrlo popularnoj grupi Punkt, a bio je i član Sarajevo Jazz Guerille. Karijeru mu je obilježila saradnja s Dinom Merlinom, za kojeg je kazao da je veliki perfekcionist.

– Većina nas svira svoje instrumente tako da nemamo problema s tim. Svaki posao u životu treba raditi najbolje što možete – kazao je Češljar.

O sad već bivšem bubnjaru Dine Merlina pisalo se i prije dvije godine, kada je jedva preživio bizarnu nesreću kada se uslijed oluje na njega srušila pozornica u Sanskom Mostu.

Upravo se čita:  Paparaco! Haris nakon razvoda promijenio imidž: Više ne nosi šešir! Pjevač kao mladić

– Imam jake bolove u lijevoj nozi koju sam slomio. Moglo je biti i više povrijeđenih – rekao je tada Češljar.

Inače Češljar je u Sarajevu otvorio Školu bubnjeva i udaraljki ‘DrAmmarČešljar’, u kojoj djecu i mlade uči svirati bubnjeve. Kolege ga opisuju kao samozatajnog čovjeka, oca dvoje djece koji do sada nije imao radikalnih političkih ispada, pa tim više i čudi njegova izjava kojom je prekinuo saradnju s poznatim muzičarima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas