Srijeda, 1 svibnja, 2024

Otkriveno s kim će Sarajlije dočekati 2019. godinu

Preporučeno

Hiljade Sarajlija i turista u 2019. godinu pjesmom će uvesti legendarni Hari Mata Hari, dok će dan poslije koncert u glavnom gradu BiH upriličiti Bombaj Štampa predvođena Brankom Đurićem Đurom.

Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hara Mata Hari, zabavljat će sve one koji se odluče u Sarajevu provesti najluđu noć u godini na otvorenom, a kako saznajemo njemu će se na bini pridružiti još nekoliko gostiju koji su sa ovim pjevačem sarađivali prethodnih godina.

Upravo se čita:  Spas od sankcija: Gorica Dodik preduzeće prebacila na supruga

Lokacija organizovanog javnog dočeka Nove godine još nije zvanično definisana s obzirom da se razmatra nekoliko lokacija, među kojima je i Trg BiH na kojem su u prethodne dvije novogodišnje noći fantastičnu atmosferu napravili Dino Merlin odnosno Zdravko Čolić.

S ciljem dobijanja epiteta najpoželjnije novogodišnje destinacije u regionu, i ovaj put zabava u Sarajevu će trajati tri dana.

Upravo se čita:  Meteorolog pojasnio kakvo ljeto nas očekuje na Balkanu: Suho i toplo, ali bit će i lokalnih nepogoda

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra ispred sarajevske katedrale bit će održan koncert klasične muzike, dok će 1. januara navečer, najvjerovatnije ispred Vječne vatre, nastupiti kultni pop-rock bend Bombaj štampa čiji je frontmen Branko Đurić Đuro.

U narednim danima Gradska uprava Sarajeva bi trebala definisati sve detalje te ozvaničiti program koji će, zasigurno, primamiti brojne turiste iz zemalja regiona da predstojeće praznike provedu u gradu na Miljacki.

Upravo se čita:  Islamska zajednica: Objavljena jedinstvena cijena kurbana za 2024. godinu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava prije tri dana potpisale su sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine koji će koštati 230.000 KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Prvi maj na bh. moru: Iako je oblačno, ljudi se kupaju u Neumu

Prvi maj je prava prilika za dodatni odmor, a to su iskoristili i mnogi građani BiH, koji su se...

Još vijesti za vas