Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Nekad prestižna firma: Šta se dešava sa FDS-om i šta će biti sa čuvenom ‘Drinom’?!

Preporučeno

Mnogo je nejasnih i sumnjivih okolnosti pod kojim je, kako kažu brojni ekonomski stručnjaci, Fabrika duhana Sarajevo prodata u bescjenje te nikom nije jasno šta se današ dešava sa nekada prestižnom kompanijom i kako uopće funkcioniše?

Nije dugo prošlo otkako je svog kupca našao dio Fabrike duhana Sarajevo. Dok su jedni upućivali poziv investitorima da dođu i ulože u vrlo profitabilnu kompaniju u BiH, drugi su pozivali istražne organe i pravosudne institucije da se kompanijom pozabave.

A Fabrika duhana Sarajevo decenijama je bila najpoželjniji poslodavac i zbog proizvoda koji su svoju poziciju oduvijek imali na tržištu, a onda i kao vlasnik dijela drugih stabilnih bh. kompanija. FDS u svom vlasništvu ima brojne nekretnine i udjele u bankarskom sektoru, fondovima, UPI poslovnim sistemima, Šib-ar investu, Remontaži Tuzla, Privrednoj banci, Vakufskoj banci, te hotelima u mnogim dijelovima BiH.

Pitanje je ko imovinom raspolaže i ko dobija eventualnom prodajom suvlasništva. Sve okolnosti o FDS-u i kupovini ili prodaji imovine u vlasništvu Fabrike, istraživala je Melina Rašidović za Hayat TV.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas