Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Luka Modrić proglašen za najboljeg fudbalera svijeta

Preporučeno

Iza Modrića su ostali Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann. Četvrti je Kylian Mbappe, dok je Lionel Messi završio na petoj poziciji.

U Parizu je održana svečana dodjela Zlatne lopte, nagrade France Footballa za najboljeg fudbalera u 2018. godini. Luka Modrić osvojio je ovo prestižno priznanje.

Prestižna nagrada dodjeljuje se fudbaleru za kojeg se smatra da se pokazao najboljim u tekućoj kalendarskoj godini.

On je već ranije ove godine dobio nekoliko velikih priznanja. Krovna europska nogometna kuća UEFA u augustu je Modriću dala nagradu za najboljeg fudbalera Europe, a svjetska krovna organizacija FIFA u septembru za najboljeg fudbalera svijeta. Izabrali su ga kapiteni i selektori reprezentacija, te novinari i navijači.

Iza Modrića su ostali Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann. Četvrti je Kylian Mbappe, dok je Lionel Messi završio na petoj poziciji. Mohamed Salah je šesti, dok je Raphael Varane završio kao sedmi. Osmi je bio Eden Hazard, a deveti Kevin DeBruyne. U top 10 još se našao i Harry Kane.

Ovo je bio 63. put u historiji da se dodjeljuje Zlatna lopta. Luka Modrić je prekinuo niz od deset godina u kojem su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi po pet puta osvajali ovu nagradu. Posljednji igrač koji je prije Portugalca i Argentinca osvojio Zlatnu loptu bio je Brazilac Kaka. Luka Modrić je 43. fudbaler koji je osvajao Zlatnu loptu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas