Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Objavljena prognoza do ponedjeljka: Sutra bi u ovim dijelovima BiH moglo napadati do 30 cm snijega

Preporučeno

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan Sedlo -4, Sokolac -3, Bugojno, Drvar i Sarajevo -2, Bihać, Gradačac, Jajce, Livno i Tuzla -1, Banja Luka 0, Brčko 1, Široki Brijeg 2, Mostar 3, Stolac 4, Trebinje 5, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i sa kišom koja se može i lediti u dodiru sa tlom, te kišom u Hercegovini. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

Upravo se čita:  Nastavak suđenja Miloradu Dodiku: Tužilaštvo BiH najavilo izvođenje 60 materijalnih dokaza

Subota: Oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većem dijelu Bosne, od 5 do 15, u centralnim i istočnim područjima lokalno od 25 do 30 cm. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -4 do 0, na jugu do 7 stepeni.

Upravo se čita:  Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Nedjelja: Jutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa snijegom, a u ostalim djelovima umjereno oblačno i bez padaina. U ostatku dana, u cijeloj zemlji, bez padavina i postupno razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 7 stepeni.

Ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom i sunježicom, u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša može prelazit u susnježicu. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas