Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Kusturica povodom najave aktiviranja MAP-a: BiH je u sigurnim rukama Milorada Dodika, Srbija se mora odreći Tita

Preporučeno

Srbijanski režiser Emir Kusturica rekao je povodom najave aktiviranja MAP-a i mogućnosti ulaska BiH u NATO da je “BiH u sigurnim rukama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika”.

“Dodik ima namjeru da štiti svaki centimetar RS-a i da brani principijelne odluke Srba donijete u Narodnoj skupštini RS-a o vojnoj neutralnosti”, izjavio je Kusturica za “Rusku gazetu” i dodao:

“On će učiniti sve za jačanje srpskog entiteta. Međutim, samo postojanje BiH u velikoj mjeri zavisi od njegovih kolega u Predsjedništvu BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića i njihove spremnosti za dijalog i kompromise.”

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

Na pitanje šta će savjetovati srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku, Kusturica je rekao da će mu savjetovati da čitavo njegovo djelovanje bude u cilju zaštite dostojanstva srpskog naroda, da ne nastoji biti isključivo istorijska ličnost, nego da sačuva pragmatizam.

Kusturica je je istakao da se Srbija mora nedvosmisleno opredijeliti i konačno stati na stranu Evroazije, jer se tamo nalazi budućnost Evrope.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

“Mislim da je došlo vrijeme da se Srbija odrekne Јosipa Broza Tita. U tome jeste smisao. Јer je on, levitirajući između Churchila i Staljina, izabrao ovog prvog. Јedan od razloga je to što je Tito bio član londonske masonske lože `Konkordija`. Ako pokušamo malo da ga rehabilitujemo, vidjećemo da je 1948. godine Zapad bio progresivniji od Sovjetskog saveza”, kaže Kusturica i dodaje da Srbija mora shvatiti da će, ako dođe do svjetskog rata, pobijediti Evroazija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas