Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Novi Zeland: Zašto je Tarant slušao pjesmu o Karadžiću?

Preporučeno

Kada se na internetu pojavila pod ovim nazivom, za kratko vrijeme je stigla do 200.000 pregleda

Pjesma koju je terorista Brenton Tarant slušao u autu minut prije nego što će ubiti 49 ljudi u džamiji, dobro je poznata našem području. Iako je njen zvanični naziv “Od Bihaća do Petrovca sela” prije nekoliko godina se pojavio i onaj nezvaničniji, koji glasi: “Remove kebab”. U prevodu – “ubij muslimana, ili ukloni muslimana”

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Kada se na internetu pojavila pod ovim nazivom, za kratko vrijeme je stigla do 200.000 pregleda, a ubrzo su se pojavile i verzije u kojima se jedna ista pjesma vrti deset sati.

Svaka od verzija “Remove kebab” zatrpavana je komentarima u kojima se iznose sprdnje na račun muslimana, pa i pozivi da se oni izvrgnu ruglu, pa i uklone. Jutros je uz njene stihove sebi podizao adrenalin i Tarant, dok je držao pušku u ruci i vozio se ka mjestu na kom će masakrirati muslimane.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas