Subota, 4 svibnja, 2024

Radnik Elektrodistribucije koji je vratio novčanik ‘sa 100 hiljada KM’ i nije baš govorio istinu

Preporučeno

Sada se ispostavilo da ovaj Nišlija i nije baš govorio potpunu istinu.

O radniku niške Elektrodistribucije izvještavali su mnogi mediji u regionu. Alksandar M. (34) postao je poznato kao pošteni pronalazač novčanika u kojem je, prema njegovim riječima, bilo više od 50 hiljada eura (oko 100 hiljada KM).

Vijest o poštenom pronalazaču odjeknula je kao bomba regionom i oduševila javnost jer je novčanik vratio vlasnici, a danas je malo ljudi koji bi tako postupili. Tada je Aleksandar kao nagradu dobio i zaposlenje.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora

Međutim, sada se ispostavilo da ovaj Nišlija i nije baš govorio potpunu istinu.

Istina ja da je pronašao ženski novčanik, kao i da ga je vratio vlasnici, međutim 50.000 eura nije se nalazilo u njemu, novčanik je bio prazan.

Epilog cijele priče je da je poslije prijave kolega iz “Elektrodistribucije” Aleksandar u policiji priznao da se radilo samo o praznom novčaniku.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Sada je njegov čin naišao na osudu javnosti zbog toga što je upravo zbog “dokazanog poštenja”, u firmi dobio ugovor o zaposlenju na određeno vrijeme od dvije godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

Evropski sud pravde (ESP) odbacio je korišćenje kao dokaza u krivičnim sudskim postupcima "nezakonito dobijenih razgovora sa šifrovanih mreža...

Još vijesti za vas