Nedjelja, 28 travnja, 2024

Nakon ubistva sina u sarajevskom naselju: Mujaga ispričao policiji da ga je Semir jedne prilike pretukao i slomio mu rebra

Preporučeno

Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac, u ponedjeljak navečer u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio je sina Semira (37). Tokom saslušanja doživio je infarkt te je hitno hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečeni pritvor Mujagi Ivazoviću, osumnjičenom za ubistvo sina Semira, potvrdio je za Dnevni avaz advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Ivazovića.

Mujaga Ivazović je u Tužilaštvu prilikom ispitivanja doživio infarkt, zbog čega se nalazi na Internoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, piše Avaz.ba.

– Obišao sam ga na Internoj klinici. Njegovo zdravstveno stanje još je loše. Danas je stiglo rješenje o određivanju pritvora – kazao je advokat Mehmedbašić.

Upravo se čita:  “Zima” će još kratko trajati: Vraćaju nam se ljetne temperature!

Ivazovića su na KCUS-u čuvali policajci. Advokat Mehmedbašić kazao je da su danas čuvanje osumnjičenog preuzeli zatvorski policajci, koji će ostati u bolnici dok se Ivazovićevo zdravstveno stanje ne poboljša, nakon čega će biti prebačen u Centralni zatvor.

Pritvor je bio predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, ali i da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac, u ponedjeljak navečer u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio je sina Semira (37). Tokom saslušanja doživio je infarkt te je hitno hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je održano ročište za razmatranje prijedloga o određivanju pritvora.

Upravo se čita:  Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Ranije je Mujaga Ivazović tokom saslušanja u policiji ispričao istražiteljima da je bio žrtva porodičnog nasilja, što je potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

– Moj klijent rekao je da je dugo vremena strahovao od svog sina, jer je ovaj bio nasilan. Ispričao je kako ga je jedne prilike pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio. Ali, kasnije je povukao tu prijavu – rekao je Mehmedbašić.

Također, policajac je kazao da je u stanu nalazio tragove droge, zbog čega se često sukobljavao sa sinom.

Upravo se čita:  Osim Selmanovića i Memije: Hapse se specijalci FUP-a koji su čuvali Edina Gačanina u Sarajevu, privodi se i visokopozicionirani šef policije!?

– Kobnog dana, Mujaga je rekao da ga je Semir napao nožem i poručio mu da će ga ubiti. Semir mu je tražio novac. Mujaga je iz straha za svoj život ispalio dva metka – kazao je Mehmedbašić.

Nakon zločina u Saraj-Polju, stanari su bili u šoku, jer su, kako su nam ispričali, Ivazovići uvijek izgledali kao skladna porodica. Nakon smrti supruge, Mujaga je ostao živjeti u stanu sa sinom Semirom, ali sukoba nikad nisu imali. U posljednje vrijeme, navodno je Semir imao problema s drogom.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas