Srijeda, 1 svibnja, 2024

Temperatura ponovo pada: Prognoza za naredne dane natjeraće vas da vratite zimske stvari

Preporučeno

Prognoza pokazuje da će iz dana u dan biti sve hladnije, tako da će maksimalna temperatura u utorak iznositi svega 13 stepeni.

Za razliku od današnjeg dana koji je obilježilo sunčano i toplo vrijeme, već sutra predveče očekuje nas pad temperature i obilne padavine u većini BiH.

Još nešto lijepog vremena zadržaće se sutra tokom dana, kada će biti sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom od 19 do 24, na sjeveru i sjeveroistoku i koji stepen više, dok će na planinama biti oko 10 stepeni. Već poslijepodne dolazi do naoblačenja, te pljuskova sa grmljavinom, najprije na sjeveroistoku, istoku i zapadu, a prema noći u većini predjela.

Upravo se čita:  Najavljen za 9. maj: Veliki skup otpora građana sa motom 'Svi za Bosnu, Bosna za sve'

Prognoza pokazuje da će iz dana u dan biti sve hladnije, tako da će maksimalna temperatura u utorak iznositi svega 13 stepeni.

– U nedjelju ujutru biće oblačno i sa kišom u većini krajeva. Tokom dana zadržava se oblačno i hladnije vrijeme, sa kišom i lokalnim pljuskovima, uz obilne padavine u zapadnim i sjevernim krajevima. Mininimalna temperatura od devet do 15, na planinama do šest, a najviša dnevna od 13 do 18, na sjeverozapadu do 12 stepeni. U ponedjeljak ujutru takođe oblačno sa kišom u cijeloj zemlji i hladnije u odnosu na nedjelju. Tokom dana će biti potpuno oblačno sa kišom i pljuskovima, uz obilne padavine u zapadnim i sjevernim, te dijelom centralnim krajevima. Minimalna temperatura kretaće se od pet do 11, na planinama oko tri, a najviša dnevna između sedam i 4, na planinama najviše pet stepeni – kaže meteorolog Božidar Perovanović, prenosi SrpskaInfo.

Upravo se čita:  Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

U utorak nas takođe očekuje oblačno sa kišom u većini krajeva i još malo hladnije. Tokom dana će biti kiše i lokalnih pljuskova, a poslijepodne se može očekivati prestanak padavina, djelimično na istoku i u Hercegovini.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas