Utorak, 30 travnja, 2024

Hercegovački vinari oduševili hiljade posjetilaca na sajmu u Sarajevu

Preporučeno

Na drugom Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme In HoReCa u Sarajevu hiljade posjetilaca uživale su u inovacijima u gastronomskoj ponudi.

Ovogodišnji program bio je izuzetno bogat, jer je gotovo 100 izlagača upriličilo degustacije hrane i pića, a bile su organizirane radionice na kojima se pripremala hrana i novi specijaliteti. Program je upotpunio InHoreca AfterWork Free Zone Party, tokom kojeg su posjetioci uživali u vinima vinarija iz Hercegovine, okupljenih oko platforme “Blaž Enology”.

Upravo se čita:  Objavljena vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

Posjetioci su imali samo riječi hvale za vina vinarija „Matić“, „Tolj“, „Buntić“, „Marjanović“, „Vukoje“, “Nuić“, „Vilinka“, „Petrus“, „Mate Vasilj Dida“, „Hercegovina Vino- Vinarija Čitluk“ i „Carska Vina- Grga Vasilj“.

– Ovo je još jedno priznanje za hercegovačke vinare i vinogradare okupljene u strukovnu platformu “Blaž Enology”, koje njeguje i čuva tradiciju autohtonih i čuvenih hercegovačkih sorti, žilavke i blatine, uz poseban enološki pristup. “Blaž Enology” je projekat koji iz godine u godinu raste i već sada imamo pozive iz cijelog regiona da budemo dio brojnih manifestacija širom Balkana. Pored BiH, našu platformu ćemo naredne godine predstaviti i u Hrvatskoj. Kada su u pitanju promocije u BiH, u septembru smo u Međugorju, u oktobru ponovo u Sarajevu, a u decembru u Mostaru. Naravno, sve ovo nam je lakše ostvariti zahvaljujući pokroviteljstvu Vlade i turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona i našem partneru BMW Tomić – kažu iz “Blaž Enologyja”.

Upravo se čita:  Spremite se na povratak ljetnih temperatura

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: ‘Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva’

Enis Bešlagić mnogima je omiljeni glumac, a iako je aktivan na društvenim mrežama, ne govori često o privatnom životu....

Još vijesti za vas