Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Kako je lažni milijarder iz Vijetnama prevario Dodika i Cvijanović

Preporučeno

Prije dvije sedmice je na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) objavljen prilog o posjeti “biznismena u čijem je vlasništvu korporacija Sapa Thale Group”, koju je Vijetnamac predstavio kao jednu od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu, a koja ulaže u finansije i razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike.

“Predstavnici privredne delegacije Vijetnama obišli su Tehnički remont Bratunac, gdje je dogovorena poslovna saradnja u oblasti namjenske industrije. Sapa Thale Group je jedna od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu koja ulaže u oblast finansija i u razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike”, objavio je BHRT 13. juna 2019. godine.

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM

S predstavnicima firme Sapa Thale Group sastali su se i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ali i entitetska predsjednica Željka Cvijanović. O ovim uspješnim susretima građani su informisani putem zvanične web stranice Predsjedništva BiH i zvanične web stranice Predsjednika RS-a.

Međutim, jedan korisnik platforme Medium.com iz Bosne i Hercegovine u svom blogu “raskrinkao” je vijetnamskog biznismena na čiju su priču “pali” predsjedavajući Predsjedništva BiH – Milorad Dodik i i predsjednica entiteta RS – Željka Cvijanović.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Naime, oni su primili u posjetu lažnog biznismena Mai Vu Minha, a sa njim su razgovarali o investicijama u Bosnu i Hercegovinu.

Mai Vu je koristio i photoshop kako bi sebe “smjestio” među najutjecajnije ljude svijeta poput Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

Platforma Medium.com je jedna vrsta blogerskog servisa na kojem brojni autori dijele svoja mišljenja i razmišljanja s ostatkom svijeta. Kompletnu analizu korisnika koji se predstavlja kao Operacija Triciklo pročitajte ovdje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno ročište u suđenju Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, kojima se sudi zbog nepoštivanje...

Još vijesti za vas