Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Wizz Air za četiri godine prevezao više od 2 miliona putnika iz Bosne i Hercegovine

Preporučeno

Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 114 aviona

Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Europi, slavi četvrtu godišnjicu svoga rada u Tuzli. Od početka rada Wizz Air-a u Tuzli, juna 2015. godine, ova avio-kompanija je prevezla više od 2 miliona putnika iz Bosne i Hercegovine.

Wizz Air je bila jedna od prvih avio-kompanija koja je obavljala komercijalne međunarodne letove iz Tuzle i danas je ostala jedina stalna avio-kompanija na ovom aerodromu. Od prvog leta u junu 2015. godine, Wizz Air je nastavio sa ulaganjem u Tuzlanski kanton i trenutno upravlja sa 15 linija do 6 zemalja sa međunarodnog aerodroma Tuzla. U martu 2017. flota aviona u Tuzlanskoj bazi porasla je na 2 aviona A320, a do 2018. godine Wizz Air je prevezao preko 600 hiljada putnika, što predstavlja rast od 7% iz godine u godinu.

Upravo se čita:  Sastanak stranaka Trojke i ambasadora PIC-a: Uz međunarodni angažman postoji šansa za izlazak iz trenutne krize

Osim što je obezbijedio mogućnosti putovanja između Bosne i Hercegovine i ostatka Europe, Wizz Air je i stimulisao lokalno tržište rada u zrakoplovstvu, turizmu i drugim povezanim industrijama. Danas Wizz Air zapošljava više od 70 članova posade i pilota u Bosni i Hercegovini, koji pružaju izvrsnu uslugu na svakom letu.

Wizz Air je prepoznat kao najbolja niskotarifna avio-kompanija i kompanija sa najboljim kabinskim osobljem od strane naših vjernih kupaca iz Centralne i Istočne Europe.

Upravo se čita:  Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

Paulina Gosk, menadžer za korporativne komunikacije u Wizz Airu je izjavila: „Oduševljeni smo što danas slavimo 4 godine uspješnog poslovanja zajedno s međunarodnim aerodromom Tuzla. Ponosni smo što smo bili pioniri pristupačnih putovanja avionom u regionu i što doprinosimo lokalnoj ekonomiji našim niskim cijenama. Misija WIZZ-a je oduvijek bila da omogući avionski prevoz što većem broju ljudi, a time i stimulišemo avijaciju i turizam u zajednicama kojima služimo.”

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM

Inače, Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 114 aviona tipa Airbus A320, Airbus A321, A321neo koja u ponudi ima preko 600 destinacija sa 26 aerodroma i povezuje 145 destinaciju u 44 zemlje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas