Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Zemlja iz snova nalazi se u Evropi i proglašena je najpoželjnijim mjestom za život: Visoke plate, odličan životni standard

Preporučeno

Švajcarska je proglašena najboljim mjestom za život i rad. Na vrh liste smjestili su se Singapur, Kanada, Španija, Novi Zeland, Australija, Turska, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Ova mala evropska država s prvog mjesta HSBC-ove liste skinula je Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Visoki životni standard, konkurentne plate, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vrijeme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mjesta.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

80 odsto ispitanika zadovoljno je ekonomskom situacijom, dok čak 86 posto ispitanika zadovoljno političkom situacijom, prenosi Investitor.me.

Foto: Pixabay

Oko 82 odsto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švajcarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard u poređenju sa svojom domovinom.

Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švajcarsku sada uživaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosječnom platom od 111,587 dolara – što je znatno više od globalnog prosjeka od 75.966 dolara.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Uz Švajcarsku i Singapur, na vrh liste smjestili su se Kanada, Španija, Novi Zeland, Australija, Turska, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas