Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Pao avion kod Zrenjanina

Preporučeno

Avion je iznenada pao i prednjim dijelom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra

Sportski avion pao je u četvrtak jutro prilikom akrobacija u blizini aerodroma Ečka, jedan kilometar prema Lukićevu, u Srbiji, a u nesreći je nastradao pilot Vladimir Bulat (47).

Prethodno je direktor Centra za istraživanje nesreća u prometu Nebojša Petrović naveo je da je avion “zlin 526F” pao u 8.30 u rejonu aerodroma Ečka.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Bulat, koji je inače predsjednik Aerokluba Zrenjanin, izvodio je akrobatski let. Avion je iznenada pao i prednjim dijelom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra, javljanu Novosti.

Lokalni mediji prenose da je Bulat jedan od najpoznatijih akrobatskih pilota u Srbiji. Bio je jedan od domaćina na zrenjaninskom aerodromu “Ečka” koji je posjetila brojna kineska delegacija, a koja je prethodnog dana prisustvovala svečanosti polaganja kamena-temeljca za pogone kompanije “Linglong”.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Za goste iz Kine priređen je uzbudljiv akrobatski let aviona “Zlin 526”. Na kraju, kao poseban poklon, čelniku “Linglonga” uručena je pilotska uniforma i imao je jedinstvenu priliku da leti “Galebom” kojim je pilotirao Vladimir Bulat.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas