Srijeda, 1 svibnja, 2024

U BiH se vraća pravo ljeto: Za vikend meteorolozi najavljuju paklene vrućine

Preporučeno

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme. Ponegdje na zapadu, sjeverozapadu i u centralnim područjima Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovini sa pljuskovima i grmljavinom.

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 24 do 30, na jugu i sjeveru i do 32 °C.

Upravo se čita:  Elma i Haris iz Sarajeva odbijaju vratiti bebu majci: “Strahujemo za njen život”

U Sarajevu sunčano.Tokom poslijepodneva ili krajem dana postepen porast naoblake, ponegdje na području kantona, može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 °C.

U subotu će biti sunčano. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su moguće ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 21, a dnevne od 26 do 32 stepena.

Upravo se čita:  Kako "operiraju" lopovi na Bjelavama: Munjevita reakcija MUP-a KS, kradljivci "pali" u ruke policije

I drugog dana vikenda slično vrijeme. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su moguće ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 22, a dnevne od 28 do 35 stepeni.

U ponedjeljak, 22. jula, bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim područjima centralne i istočne Bosne su mogući lokalni pljuskovi tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 27 do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas