Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Snimljeno na putu prema Višegradu: Pogledajte kako bahati vozač divlja i riskira svoj život

Preporučeno

U 2018. godini dogodilo se ukupno 36.672 saobraćajnih nezgoda od kojih je zabilježeno 7.494 saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim licima, te 29.178 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, saopšteno je iz BIHAMK-a.

U saobraćajnim nezgodama u Bosni i Hercegovini život je izgubilo 277 lica, dok je 10.403 lica zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede.

Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima/uvjetima na putevima/cestama su jedan od najčešćih uzročnika izazivanja saobraćajnihnezgoda (oko 32,7%). Slijede nezgode koje su rezultat radnji vozilom u saobraćaju, zatim saobraćajne nezgode nastale pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava, te ostali uzroci koji podrazumijevaju nepoštivanje saobraćajne signalizacije, nepovoljne uslove na putu/cesti itd. Među pogreškama vozača u gradskim uslovima saobraćaja treba izdvojiti i vožnju na nedovoljnoj udaljenosti – odstojanju između vozila – podaci su koje je objavio BIHAMK.

Upravo se čita:  Muharem od džeparca kupio kravu: "Najlakše je sjesti i reći ne može"

Fotoreporter „Avaza“ tako je svjedočio jednoj izuzetno opasnoj situaciji na putu prema Višegradu. Nesavjesni vozač, naime, pretječe u tunelu, iako je to strogo zabranjeno.

Iz suprotnog pravca, srećom, nije išlo vozilo, ali na ovaj način je doveo i sebe i druge u opasnost.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas