Utorak, 30 travnja, 2024

Ko je u BiH uvezao luksuzni automobil od skoro pola miliona maraka?

Preporučeno

U top deset najskupljih automobila uvezenih u BiH u ovoj godini, osim skupocjenog ‘Bentleyja’, spadaju četiri porschea i pet mercedesa, dok je najskuplje uvezeno elektronično vozilo Jaguar I – Pace vrijedan 147.746,18 maraka.

U prvih devet mjeseci ove godine u Bosnu i Hercegovinu uvezeno je ukupno 57.883 automobila od kojih je najskuplji bio ‘Bentley Continental GT Coupe’ čija je cijena iznosila čak 422.714,27 maraka, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Porsche i Mercedes, vrijedni 303.233,33, odnosno 299.671,99 maraka.

Upravo se čita:  Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Ukupna vrijednost automobila uvezenih u ovoj godini iznosi 779.817.233,34 maraka, i to 49.295 rabljenih i 8.588 novih, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine manje za 4,7 posto, s tim da je ovoj godini uvezeno više novih automobila, a manje polovnih, podatak je ovo iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

U top deset najskupljih automobila uvezenih u BiH u ovoj godini, izuzev već spomenutog ‘Bentleyja’, spadaju četiri porschea i pet mercedesa, dok je najskuplje uvezeno elektronično vozilo Jaguar I – Pace vrijedan 147.746,18 maraka.

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Kada se u pitanju marke automobila, građani BiH najviše su uvozili Volkswagen, Mercedes, zatim BMW, Audi, Škodu, Peugeot i Citroen.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas