Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Počinje uništavanje oduzetih vozila u BiH

Preporučeno

Među vozilima koja će biti uništena su i ona kojima su prepravljeni brojevi šasije i motora, kao i vozila na kojima su izvršeni prekršaji ili krivična djela.

Uništavanje oduzetih vozila, koja su se više od 15 godina nalazila po skladištima širom BiH, počeće u narednih 30 dana.

U tom periodu biće uništeno 889 vozila od ukupno 2.703 pravosnažno oduzeta i predviđena za uništavanje, piše “Avaz”.

Upravo se čita:  Elma i Haris iz Sarajeva odbijaju vratiti bebu majci: “Strahujemo za njen život”

Portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević rekao je da je riječ o 460 vozila u Regionalnom centru UIO u Mostaru i 429 vozila u regionalnom centru u Sarajevu, te da bi njihovo uništavanje trebalo da počne za petnaestak dana.

Za uništavanje putničkih vozila, koja su oduzeta zbog carinskih prekršaja i godinama su stajala uskladištena širom BiH, kao najpovoljenijeg ponuđača UIO je odabrala “MZ kompani” iz Mostara.

Upravo se čita:  Direktor bh. firme u pritvoru zbog poreske utaje

Kovačević je naveo da će Uprava formirati dvije komisije koje će pratiti primopredaju i uništavanje vozila, a u pripremi je i novi tender za za odabir najpovoljnijeg ponuđača za uništavanje vozila koja se nalaze u regionalnim centrima Banjaluka i Tuzla.

“Vozila treba uništiti zato što nikad nisu, a ni sada ne ispunjavaju uslove za uvoz u carinsko područje BiH i za dalju prodaju”, pojasnio je Kovačević.

Upravo se čita:  Novi udar na kućne budžete: Cijela plaća za maturu

Među vozilima koja će biti uništena su i ona kojima su prepravljeni brojevi šasije i motora, kao i vozila na kojima su izvršeni prekršaji ili krivična djela.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas