Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Veoma važno upozorenje za vozače u BiH: Čuvajte se jakih udara vjetra

Preporučeno

Jutros je u našoj zemlje pretežno oblačno vrijeme. U Krajini i Hercegovini je zabilježena kiša. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo, Sokolac 12; Srebrenica 13; Bijeljina, Bugojno, Doboj 14; Bihać, Sarajevo 15; Grude, Prijedor 16; Banja Luka, Jajce, Trebinje, Tuzla, Zenica 17; Mostar 18; Sanski Most 19; Neum 20 stepena.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne su moguće intenzivnije padavine. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, prije podne, se mogući olujni udari juga. Dnevne temperature od 13 do 19 °C.

Upravo se čita:  Kako je praznik rada postao neradni dan: Evo od kada i zašto se širom svijeta uopšte slavi 1. maj

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 17 °C.

Prognoza za naredna četiri dana

U nedjelju 17.11.2019., prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima sa kišom u većini područja. Na zapadau i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren, u zapadnim područjima Bosne sa jakim udarima, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 °C.

Upravo se čita:  Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju
Foto: FHMZ

U ponedjeljak 18.11.2019., jutro pretežno oblačno sa kišom u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 19 °C.

U utorak 19.11.2019., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 °C.

Upravo se čita:  Najavljen za 9. maj: Veliki skup otpora građana sa motom 'Svi za Bosnu, Bosna za sve'

U srijeda 20.11.2019., oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas