Utorak, 30 travnja, 2024

Tužni prizori: Migranti snimljeni kako gaze ledenu Drinu u namjeri da se domognu Srbije

Preporučeno

Migranti podsljednjih dana po svaku cijenu pokušavaju iz BiH prijeći u Srbiju, gdje ih, opet, dočekuje srbijanska Granična policija i vraća nazad u BiH.

Nesreća na željezničkom mostu u Karakaju kod Zvornika, kada je jedan migrant, u pokušaju da uskoči u vagon željezničke kompozicije i domogne se teritorija Srbije, ostao bez obje noge, potvrdila je da migranti ne biraju način samo da se domognu teritorija države u kojoj će biti koliko-toliko zbrinuti i tretirani kao ljudska bića.

Upravo se čita:  Zapalio se autobus koji je prevozio prvačiće na ekskurziju

Inače, migranti podsljednjih dana po svaku cijenu pokušavaju iz BiH prijeći u Srbiju, gdje ih, opet, dočekuje srbijanska Granična policija i vraća nazad u BiH.

Portal zvornički.ba ovih dana objavio je snimak grupe migranata koji gaze Drinu u namjeri da stignu u Srbiju. Snimljeni su s područja Zvornika, tačnije s dijela obale Drine na samom ulazu u grad.

Upravo se čita:  Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama u aprilu

Oni koji uspiju stići na teritorij Srbije, mahom budu smješteni u migrantske centre kojih na području Srbije ima veći broj.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas