Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

U Njemčkoj ukraden nakit vrijedan milijardu eura

Preporučeno

Pljačkaši su paralizirali strujno napajanje i onesposobili alarm u 5 sati ujutro. Grupa provalnika ukrala je historijski nakit, dijamante i dragulje. Šteta iznosi milijardu eura!

To je vjerovatno najveća krađa umjetnina u poslijeratnoj historiji. Iz umjetničkih zbirki “Zelenog trezora” Državnog muzeja Saksonije u Dresdenu ukraden je antikni nakit u vrijednosti od oko milijardu eura.

“Možemo potvrditi upad u Zeleni trezor. Počinioci su u bijegu”, rekao je glasnogovornik policije Thomas Geithner u 9.30 sati.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Deseci policijskih vozila policije nalaze se u centru Dresdena, ispred Kneževskog dvorca u čijem se “Zelenom trezoru” desila pljačka, prenosi “Radiosarajevo”.

Prema informacijama Bilda, pljačkaši su paralizirali strujno napajanje i onesposobili alarm u 5 sati ujutro. Nakon toga je nekoliko počinilaca ušlo kroz ugaoni prozor u umjetničke zbirke, u kojem su veliki dijelovi blaga koji su pripadali saksonskoj vladarskoj kući Wettin.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Grupa provalnika ukrala je historijski nakit, dijamante i dragulje. Šteta: milijardu eura! Pljačkaši su prioritet dali nakitu, dok su ostavili veće predmete poput vaza ili slika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznato kad kreće isplata uvećanih penzija u FBiH: Evo koliko sada iznose

Isplata penzija za korisnike u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje u subotu, 4. maja, nezvanično je potvrđeno za portal...

Još vijesti za vas