Utorak, 30 travnja, 2024

OSAC: Amerikanci upozoravaju svoje građane koji su u BiH

Preporučeno

Američka ambasada će blagovremeno obavještavati građane o svim novijim dešavanjima, ali i rizicima. U svom upozorenju naveli su nekoliko uputa za posjetioce našoj državi.

Na zvaničnoj stranici Američke agencije za procjenu rizika u svijetu (OSAC) jučer je objavljeno upozorenje građanima SAD-a koji namjeravaju putovati i boraviti u BiH.

Kao razlog navedene su trenutne povećane tenzije na Bliskom istoku, tačnije, između Irana i Iraka, a koje mogu biti opasne po sigurnost građana SAD-a u inostranstvu.

Upravo se čita:  Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Kako je navedeno, Američka ambasada će blagovremeno obavještavati građane o svim novijim dešavanjima, ali i rizicima. U svom upozorenju naveli su nekoliko uputa za posjetioce našoj državi.

“Budite svjesni svog okruženja, a posebno oprezni na mjestima koje posjećuju turisti, isplanirajte ličnu zaštitu i uvijek imajte uz sebe spremne i ažurirane putne dokumente”, savjetovali su iz ove američke agencije.

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Ovih dana upozorenja su izdata i za druge države, između ostalog, za Austriju, Ukrajinu, Gvatemalu, Belgiju, Mađarsku, Argentinu, Burundi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas