Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Meteorolozi najavljuju: Kraj toplog perioda, evo kada i gdje će padati snijeg!

Preporučeno

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sokolac 1, Doboj, Jajce i Prijedor 4, Sanski Most i Zenica 5, Ivan Sedlo 6, Banja Luka, Bijeljina i Tuzla 7, Grude, Livno, Široki Brijeg i Trebinje 8, Mostar, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 9, Bugojno i Drvar 10, Gradačac 12, Neum 13, Bihać 16 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Upravo se čita:  Put novca od Dubajija do BiH: Za šta Tužilaštvo zapravo sumnjiči influenserku Adnu Helić

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 14 stupnjeva.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne sa kišom u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg. Prema kraju dana i u večernjim satima i u nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne očekuje se susnježicu i snijeg.

Upravo se čita:  U nastavku akcije Piramida, još dvije osobe lišene slobode

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a najviša dnevna od 9 do 14 stupnjeva. Pad temperature tokom poslijepodneva i noći.

Srijeda – pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. U ostataku Bosne očekuje se kiša. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 4 do 10 stupnjeva.

Upravo se čita:  Prvi maj na bh. moru: Iako je oblačno, ljudi se kupaju u Neumu

Četvrtak – u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -3 do 2, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 3 do 9 stupnjeva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas