Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

U BiH uvedene nove cijene: Evo koliko sada košta rodni list, uvjerenje o državljanstvu , vjenčani, smrtni list

Preporučeno

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova je sačinilo kalkulaciju radi utvrđivanja novih jediničnih cijena obrazaca matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanih listova, te su utvrđene nove jedinične cijene

Federalna vlada utvrdila je cijene matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista koji se vode i izdaju u skladu sa Zakonom o matičnim knjigama.

Upravo se čita:  Emotivna ispovijest majke zlostavljanog dječaka iz Zenice: Šutim i trpim, mogla bih nekog ubiti!

Cijena jednog primjerka na bosanskom ili srpskom ili hrvatskom jeziku matične knjige rođenih, matične knjige državljana s Obrascem broj 2 i Obrascem broj 2B, matične knjige državljana s Obrascem 2A, matične knjige vjenčanih i matične knjige umrlih je 88,8831 KM.

Izvodi iz matične knjige rođenih, matične knjige vjenčanih, matične knjige umrlih, kao i izvodi za inozemstvo, uvjerenje o državljanstvu – Obrazac broj 13, uvjerenje o državljanstvu – Obrazac broj 13A i uvjerenje o državljanstvu – Obrazac broj 13B koštaju po 0,4009 KM i vjenčani list 1,72 KM. U sve cijene uračunat je PDV.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova je sačinilo kalkulaciju radi utvrđivanja novih jediničnih cijena obrazaca matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanih listova, te su utvrđene nove jedinične cijene kako bi vrijednost nabavljenih odgovarala ukupnoj vrijednosti distribuiranih obrazaca.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas