Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Poznat iznos pomoći koju Norveška šalje BiH za borbu protiv koronavirusa

Preporučeno

Način, vrsta, materijal i oblik pomoći u vrijednosti od 7,5 miliona norveških kruna će biti naknadno objavljeni putem organizacija koje će je implementirati.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević potvrdio je za MojaBiH da je ova skandinavska država dala na raspolaganje 7,5 miliona norveških kruna BiH u borbi protiv pandemije COVID-19.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević potvrdio je za Fenu da je ova skandinavska država dala na raspolaganje 7,5 miliona norveških kruna BiH u borbi protv pandemije Covida-19.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Obavještenje je stiglo jučer u kasnim satima. Sredstva će biti prebačena i implementirana putem UNDP-a u BiH na način kako je najefikasnije i najprioritetnije, a vezano uz razvoj situacije u BiH i konkretne potrebe, a bazirano na potraživanju naših odgovornih institucija.

Način, vrsta, materijal i oblik pomoći u vrijednosti od 7,5 miliona norveških kruna će biti naknadno objavljeni putem organizacija koje će je implementirati.

Upravo se čita:  Onkološki pacijenti i dalje bez lijekova

– Želio bih iskoristiti priliku da još jednom zahvalim prijateljskoj Norveškoj koja nam je po ko zna koji put spremna pomoći, mada i sama vodi veliku borbu s koronavirusom – naglašava Makarević.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas