Utorak, 30 travnja, 2024

ASA Banka donirala medicinsku opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

Preporučeno

Kao vodeća domaća banka, ASA Banka i u ovim izazovnim vremenima pokazuje društvenu odgovornost i ostaje oslonac domaćoj privredi i stanovništvu.

Pored redovnih aktivnosti na zaštiti zdravlja uposlenika i klijenata, ASA Banka je pokrenula i akciju podrške zdravstvenim radnicima u BiH. Tim povodom, kompanija je Kantonalnoj bolnici Zenica donirala medicinsku zaštitnu opremu, koja se sastoji od zaštitnih odijela, medicinskih maski i vezira, neophodnih za sve zdravstvene radnike.

Ova donacija rezultat je dugogodišnje saradnje koju Banka ima sa Zeničko-dobojskim kantonom, odnosno KB Zenica, a značajno će doprinijeti poboljšanju uslova rada medicinskog osoblja ove zdravstvene institucije.

Upravo se čita:  Spas od sankcija: Gorica Dodik preduzeće prebacila na supruga

„Uvijek smo težili tome da budemo oslonac lokalnom stanovništvu, a ovi izazovni trenuci su vrijeme kada je podrška svih članova društva vitalna. Svjesni rizika kojem su izloženi zdravstveni radnici, ASA Banka, kao jaka i društveno odgovorna kompanija, želi dati svoj doprinos smanjenju širenja koronavirusa i na taj način ublažiti posljedice koje pandemija izaziva, te podržati napore Kantonalne bolnice Zenica u cilju zaštite uposlenika i pacijenata. Mi, kao domaća banka, imamo odgovornost prema lokalnoj zajednici i privrednicima, zato fokus svih aktivnosti u narednom periodu stavljamo na olakšavanje poslovanja svih naših klijenata i finansiranja potreba privrede, kako bi se zadržao što veći broj radnih mjesta.“ izjavio je predsjednik Uprave ASA Banke, Samir Mustafić.

Upravo se čita:  Građane u BiH za vikend očekuje novi temperaturni šok i velika promjena: Objavljeni su detalji

„ASA banka, kao naš višegodišnji poslovni partner, i ovom donacijom pokazuje visok stepen društvene odgovornosti i razumijevanja ozbiljnosti trenutka u kom se nalazimo. Zdravstveni sektor se nalazi u velikoj potrebi i svi naši normalni putevi snabdijevanja su ugroženi, a neophodne količine svih vrsta materijala i opreme te dezinficijenasa stalno rastu. Prioritetna je svakako nabavka zaštitne opreme za radnike u zdravstvu. Iskreno se zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji u svoje i u ime zaposlenika koji će koristiti ovu opremu za bezbjedno obavljanje svog posla.“ istakao je direktor KB Zenica, prof. dr. sc. prim Rasim Skomorac.

Upravo se čita:  Novi udar na kućne budžete: Cijela plaća za maturu

ASA Banka preporučuje korištenje usluge mobilnog bankarstva, te plaćanje karticom umjesto novčanicama. Također, napominju da klijenti novac mogu besplatno podići i na svim bankomatima BH Mreže, te pozivaju na korištenje KVIKO aplikacije, putem koje je moguće jednostavno slanje i primanje novca.

Iz Banke ističu da nastavljaju pratiti epidemiološku situaciju, kao i njen uticaj na bh. privredu, te pozivaju klijente da sve aktivnosti i nove informacije prate putem web stranice, kao i društvenih mreža Banke.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas