Utorak, 7 svibnja, 2024

Mogu li Neymar i Mbappe srušiti njemački stroj?

Preporučeno

Finalni dvoboj najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja na rasporedu je u nedjelju, 23. augusta, a za trofej će se boriti debitant u finalima francuski prvak Paris Saint-Germain te njemački prvak Bayern, koji će pokušati šesti put osvojiti titulu prvaka Evrope. U polufinalnim susretima Lige prvaka, ova dva tima rutinski su eliminirali francuski Lyon i njemački RB Leipzig.

Upravo se čita:  Nakon Pjanića i Šehić se oprostio od reprezentacije: Od danas sam najglasniji navijač, čuvajte nam BiH!

Bavarski div do sada je u 10 navrata igrao utakmicu za naslov prvaka Evrope i čak pet puta je slavio, a posljednji put 2013. godine. Pariskom klubu do sada je najveći uspjeh bilo jedno polufinale i u godini u kojoj klub slavi 50 godina od osnivanja prvi će se put boriti za evropsku krunu.

Kada je u pitanju vrijednost timova, roster ekipe s Alianz Arene procijenjen je na skoro 930 miliona eura, dok je društvo iz Pariza vrijedno nešto više od 800 miliona eura.

Upravo se čita:  Nakon Pjanića i Šehić se oprostio od reprezentacije: Od danas sam najglasniji navijač, čuvajte nam BiH!

Glavni sudija susreta bit će Italijan Daniel Orsato, a njegovi pomoćnici Lorenzo Manganelli i Alessandro Giallatini. Četvrti sudija bit će Rumun Ovidiu Hategan. U VAR sobi će biti Italijan Massimiliano Irrati, a njegovi pomoćnici su Marco Guida (Italija), Roberto Diaz Perez del Palomar (Španija) i Alejandro Hernandez Hernandez (Španija).

Spektakularno finale za trofej prvaka Starog kontinenta možete gledati u nedjelju u direktnom prijenosu na Novoj BH od 21 sat, a meču će prethoditi stručna sportska analiza u uvodnoj emisiji koja je na rasporedu od 20:30 sati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas