Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Općina Centar: Penzionerima dodijeljeno 180.000KM za životne namirnice

Preporučeno

Općina Centar putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja četiri godine zaredom realizuje projekt ”Hljeb i mlijeko za penzionere”.

Svakog mjeseca na blagajni Općine Centar 300 penzionera u stanju socijalne potrebe preuzima po 50 KM, za nabavku najosnovnijih životnih namirnica.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar je za ovu namjenu izdvojeno 180.000 KM.

Stalnu novčanu pomoć mogu ostvariti socijalno najugroženiji penzioneri koji ostvaruju pravo na subvencioniranje troškova grijanja, na tuđu njegu i pomoć, kao i pravo na usluge koje pružaju javne kuhinje.

Upravo se čita:  Muškarac iz Visokog ogorčen: Pokvario mu se auto na putu iz Slovenije, umjesto 200 morao platit 1.200 eura

Od ove godine u budžetu Općine Centar je izdvojeno dodatnih 36.000 KM za osobe u stanju socijalne potrebe u dobi više od 65 godina, koje nisu mogle ostvariti pravo na penziju, što predstavlja proširenje projekta.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na ovaj način je obuhvaćeno dodatnih 50 osoba u teškoj materijalnoj situaciji. Pravo na ovu vrstu pomoći ostvaruju materijalno neobezbijeđene osobe koje nemaju bližih srodnika i stalna novčana primanja ili koja ostvaruju pravo na stalnu socijalnu pomoć putem Centra za socijalni rad.

Upravo se čita:  Roditelji, budite oprezni: Skuter za djecu povučen sa tržišta u BiH

Spisak korisnika ove pomoći sačinila je Služba za rad, socijalna pitanja i zdravstvo Općine Centar, na osnovu svojih evidencija kao i na osnovu spiskova Centra za socijalni rad, pri čemu prioritet imaju osobe koje su stalni korisnici usluga javnih kuhinja, saopćeno je iz Općine Centar.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Slučaj odavanja počasti u Kalinoviku, rodnom mjestu zločinca Mladića: Je li iko u OSBiH sankcionisan

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Aleksandar Goganović i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnik Gojko...

Još vijesti za vas