Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Batka prijavilo sedam pacijenata, svi traže povrat novca, navodno se radi o stotinama hiljada maraka!

Preporučeno

Batko će u roku od 24 sata biti ispitan u Tužilaštvu KS nakon čega će postupazuća tužiteljica predložiti mjere pritvora ili zabrane.

Almir Ćehajić Batko, voditelj i humanista koji je jučer uhapšen u akciji kodnog naziva “Network”, predat je jutros u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

On je uhapšen zbog navodnog pranja novca i zloupotrebe položaja vezano za projekt „Otvorena mreža“, a uhapsili su ga jučer pripadnici SIPA-e.

Upravo se čita:  Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Batko će u roku od 24 sata biti ispitan u Tužilaštvu KS nakon čega će postupajuća tužiteljica predložiti mjere pritvora ili zabrane, piše “Avaz”.

Ćehajić i njegov bliski saradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprali više od pola miliona maraka namijenih za liječenje pacijenata. Gaj se nalazi u Turskoj i čeka se njegov dolazak u BiH, gdje će biti uhapšen i sproveden u SIPA-u na krim obradu.

Almir Ćehajić – Batko

Gaj je odgovorna osoba u firmi “City – Otvorena mreža u sklopu koje je djelovala emisija “Udri muški” koju je vodio Ćehajić. On je i koordinator u programu transplantacije.

Upravo se čita:  U nastavku akcije Piramida, još dvije osobe lišene slobode

Prijavilo ga sedam pacijenata

Saznajemo, iz izvora bliskih istrazi da je Ćehajića prijavilo sedam pacijenata. Svi oni od “Otvorene mreže” sada traže povrat novca. Riječ je o stotinama hiljada maraka koje su bile namijenjene za kadaverične transplantacije, ali je novac proslijeđen za druge bolesnike. Pitanje je ko je bio na listama čekanja i ko je odlučio da prebaci novac.

Upravo se čita:  Tjelohranitelj Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a: Nakon 90 dana iza rešetaka Dženis Kadrić pušten na slobodu

Sada se utvrđuje zašto je novac namijenjen i uplaćivan za jedne pacijente, proslijeđivan drugima. U prijavi se tvrdi da pojedine osobe, kojima su uplaćivani novci ili su ga sami prikupljali, na kraju nisu vidjeli ni feninga.

No, Batko je to sve sinoć u prostorijama SIPA-e demantirao.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Intenzivna potraga za rudarom Asimom Šehanovićem traje već duže od 50 sati od nesreće u kojoj je u jami...

Još vijesti za vas