Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Pooštrene procedure: Velike gužve na hrvatskoj granici, za ulaz u državu se čeka nekoliko sati

Preporučeno

Ogromne gužve na granicama počele su još u četvrtak, a uglavnom je riječ o putnicima kojima je Hrvatska tranzitna zemlja, a ima i onih koji idu u posjetu ovoj državi.

Na svim važnijim cestama i graničnim prijelazima u Hrvatskoj pojačan je saobraćaj što podrazumijeva da su zbog aktuelnih kontrola moguća i višesatna čekanja.

Najduže se čeka na granici Hrvatske sa Slovenijom (Bregana i Macelj), te BiH i Srbijom na izlasku iz zemlje.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Hrvatski mediji pišu da je najveća gužva na Bregani gdje se za ulaz u Hrvatsku čeka čak i do šest sati, na Macelju oko dva sata, a toliko i na Pasjaku.

Inače su ogromne gužve na granicama počele još u četvrtak, a uglavnom je riječ o putnicima kojima je Hrvatska tranzitna zemlja, a ima i onih koji idu u posjetu ovoj državi.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

“Malo su pooštrene procedure kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji nakon odluke i svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uslovima ulaska ili tranzita u Hrvatsku. Do 18:00 sati u petak prešlo je više od 9.000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tokom vikenda i naredne sedmice uoči praznika”, rekao je Marijan Burić, pomoćnik načelnika za zaštitu državne granice.

Upravo se čita:  Kazne i do 1.000 eura: Grad na Jadranu zabranio šetnju u kupaćim kostimima, stop i za električne trotinete u šetališnim zonama

On je dodao i to da je uprkos gužvama, saobraćaj vozila preko granice smanjen za 70 posto u odnosu na isti period prošle godine. Naglasio je i to da je poredeći ovu i prošlu godinu smanjen za 35 do 40 posto.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas