Utorak, 30 travnja, 2024

Turska pooštrila mjere za građane Bosne i Hercegovine

Preporučeno

Od 28.12.2020. godine za ulazak u Republiku Tursku građanima Bosne i Hercegovine će biti potreban negativan PCR test. Tačnije, putnici koji ne budu imali negativan test na Check-inu, neće biti primljeni na let.

Također, za putnike koji putuju za Republiku Tursku 27.12.2020. godine sa TK1026, bit će potreban negativan PCR test.

Detaljnije informacije o novim mjerama možete pročitati u nastavku:

Upravo se čita:  Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

1. Počevši od 28. decembra 2020, svi putnici će biti u obavezi pokazati negativan SARS-CoV-2 PRC test urađen najranije 72 sata prije ulaska u Tursku.

2. Putnici koji ne pokažu negativan nalaz PCR testa će biti smješteni u karantin na prijavljenoj adresi boravka (kuća, hotel itd.). Oni koji ne prijave adresu boravka u Turskoj će biti smješteni u karantin na mjestu određenom od strane Ministarstva zdravstva Turske.

Upravo se čita:  Majka u očaju i nevjerici: Moj 13-godišnji sin udaran je do nesvijesti samo zato što je pozvonio na tuđa vrata

3. Sedmog dana karantina, putnici će biti testirani. Karantin će se ukinuti za putnike čiji rezultat testa bude negativan. Putnici čiji rezultat testa bude pozitivan će biti tretirani u skladu sa COVID-19 smjernicama Ministarstva zdravstva Turske.

4. Ove mjere će biti na snazi do 1. marta 2021.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Historičar i bivši diplomata Slobodan Šoja za portal Srpskainfo kazao je da iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija,...

Još vijesti za vas