Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Stevandić: Kako mu se bliži kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva Republiku Srpsku

Autor:Srna

Preporučeno

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden-Brisel-Berlin želja je bošnjačke politike koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

Šef Srpskog kluba u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić kazao je da bi bilo najbolje da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ode bez buke i vrijeđanja Republike Srpske.

Upravo se čita:  Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH

Stevandić je dodao da je Inzko mandat proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske.

  • Kako mu se bliži kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva Republiku Srpsku. Sve je to radio 12 godina, a pogotovo je pojačao u posljednje dvije. To mu ne treba. Neka ide bez buke, naveo je Stevandić.
Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Kako prenosi Srna, on je naglasio da će Inzko ostati upamćen kao visoki predstavnik koji je radio samo u korist Bošnjaka, kao, nažalost, i mnogi drugi.

  • On se ponašao kao da je 51 posto BiH, gdje su Bošnjaci, u stvari, cijela BiH, a da Republika Srpska kao ustavna dejtonska kategorija i ne postoji, odnosno da postoji kada treba neko da se vrijeđa, rekao je Stevandić.
Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden-Brisel-Berlin želja je bošnjačke politike koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

  • Cjelokupni mandat je proveo da dobije aplauz u Sarajevu, a na štetu Republike Srpske, dodao je Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas