Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Mirza i Arabela iz Sarajeva angažirali molere da im okreče stan, pa ih zarobili i mučili jer su mislili da su im ukrali drogu

Preporučeno

Nakon što su počeli s molerskim radovima, Mirza i Arabela su ih pozvali u stan i zaključali vrata. Džindo ih je napao da su im ukrali drogu, te je D. K. optužio da je šmeker Tužilaštva.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je posljednjeg dana prošle godine optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mirze Džinde i Arabele Avdić zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te protivpravno lišenje slobode.

Optuženi su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziva Lipa, koju su istražitelji Federalne uprave policije proveli pod nadzorom Tužilaštva KS.

Upravo se čita:  Nova teška nesreća na cestama u BiH, poginula 28-godišnja trudnica

U pretresu prostorija koje su koristili optuženi, istražitelji su zaplijenili kanabis, amfetamin, kokain i heroin.

Također su optuženi da su u maju 2020. godine u stanu koji koristi optuženi Džindo, na okrutan način zatvorili i držali dvije muške osobe kojima su nanosili tjelesne patnje.

Naročito je brutalan bio način na koji su lišili dvojicu muškaraca slobode.

Radi se o dvojici molera D. K. i A. Lj. koje su angažirali da im okreče stan, ali su ih optužili da su im ukrali drogu. Sve se dešavalo u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Mirza Džindo je pozvao i angažirao A. Lj. i D. K. da mu okreče zidove ispred stana. Nakon što su počeli s molerskim radovima, Džindo i Arabela su ih pozvali u stan i zaključali vrata. Džindo ih je napao da su im ukrali drogu, te je D. K. optužio da je šmeker Tužilaštva.

Džindo je tukao A. Lj. po raznim dijelovima tijela, a Arabela se sumnjiči da je šakama i nogama tukla D. K. po glavi i tijelu. Navodno je i koristila i tupi nož za mučenje molera..

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

U Džndinom mobitelu pronašli fotografije mučenja nesretnih muškaraca, a koje će biti korištene u nastupajućem krivičnom postupku.

Nakon potvrđivanja optužnice, Arabela Avdić izašla je iz pritvorske jedinice KPZ-a Zenica gdje je boravila nakon hapšenja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas