Srijeda, 1 svibnja, 2024

Milorad Dodik brutalno izvrijeđao članove CIK-a Vanju Bjelicu-Prutinu i Jovana Kalabu: “Samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici”

Preporučeno

Milorad Dodik je za Vanju Bjelicu-Prutinu rekao da je “gospođa koja se predstavlja kao da je predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu”.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik vrijeđao je srpske članove Centralne izborne komisije BiH Vanju Bjelicu-Prutinu i Jovana Kalabu, prenosi beogradska agencija Beta.

On je rekao da “samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici”.

Upravo se čita:  Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

– U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo – rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik je za Vanju Bjelicu-Prutinu rekao da je “gospođa koja se predstavlja kao da je predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu”.

Upravo se čita:  Dodik najavio polaganje vijenaca u Potočarima: 2. maja u Srebrenici sjednica Vlade RS

– Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte – rekao je on, piše Beta.

Dodik je osudio današnju odluku CIK-a BiH da zbog izbornih nepravilnosti poništi izbore u Srebrenici i Doboju i ocijenio da CIK “nije izabran u skladu sa zakonom i da je donosio nezakonite odluke”.

Prema njegovim riječima, poništeni su izbori samo na srpskim biračkim mjestima, ali ne u većinski bošnjačkim.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Povodom odluke CIK-a BiH o poništenju izbora u Srebrenici i Doboju, Dodik je rekao da se radi o “izdaji” lidera SDS-a i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, i o njihovom dogovoru s Bošnjacima “u funkciji bošnjačke politike u Sarajevu koja želi da kreira odnose”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas