Srijeda, 1 svibnja, 2024

Žene SDA stale u odbranu mendžmenta KCUS-a

Preporučeno

Žene SDA najoštrije osuđuju “medijske manipulacije i nasrtaje na zdravstvene radnike uposlene u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), koji već više od godinu dana ulažu ogromne napore da pruže pomoć pacijentima oboljelim od koronavirusa”.

Kako su rekle u svom saopćenju, objavljivanjem i predstavljanjem “anonimnog pisma kao vjerodostojnog dokumenta” ne vrši se samo pritisak na direktoricu, menadžment i sve uposlenike KCUS-a već i na hiljade građana koji svakodnevno koriste usluge te zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

“Ugrožavanje povjerenja građana u zdravstveni sistem zbog političkih interesa i to u jeku trećeg talasa pandemije neodgovorno je prije svega prema tim građanima, a zatim i prema zdravstvenim radnicima koji su već mjesecima na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa. S obzirom na aktere, metode i kanale kojim se od nepotpisanog dokumenta nastoji kreirati afera i više je nego jasno da se radi o politički motivisanoj kampanji”, stoji u objavi.

Upravo se čita:  Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

Navode da zvanični podaci ukazuju na činjenicu da je smrtnost od zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo među najmanjima u Bosni i Hercegovini, a upravo se na KCUS-u pruža pomoć onim najtežim pacijentima, što kažu da dovoljno govori o rezultatima rada uposlenika te ustanove i njenog menadžmenta.

“Dok sve države svijeta nastoje jedinstveno djelovati u pokušaju suzbijanja širenja pandemije i spašavanja ljudskih života, u Kantonu Sarajevo se ova pošast nastoji iskoristiti za skupljanje političkih poena i nanošenje štete oponentima. Pokušaji da vrijedni i požrtvovani zdravstveni radnici budu kolateralna šteta nemoralnih političkih obračuna su neprihvatljivi”, prenosi Hayat.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas