Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Promijenio ploču? Inzko tvrdi da je Dodik promijenio stav, pa otkrio šta mu je lično on priznao

Preporučeno

Prema Inzkovom mišljenju, uspjesi koje je međunarodna zajednica uradila u BiH ne bi bili mogući bez podrške domaćih lidera. Tvrdi da je Milorad Dodik najviše pomogao.

Njemački diplomata Christian Schmidt će biti novi šef OHR-a, kazao je visoki predstavnik Valentin Inzko, ali dodaje će do rotacije doći kada to odluči Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija i Vijeće za implementaciju mira u BiH (PIC).

Upravo se čita:  Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

– BiH još nije ispunila uvjete za zatvaranje kancelarije visokog predstavnika, kaže Inzko i podsjeća da su ti uvjeti definisani u programu 5+2.

– Ostalo je još dosta posla da se uradi – tvrdi Inzko.

Dodaje da svi ovi, prema njegovom mišljenju, uspjesi, koje je međunarodna zajednica uradila u BiH ne bi bili mogući bez podrške domaćih lidera. Tvrdi da je Milorad Dodik najviše pomogao.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

Inzko kaže da je Milorad Dodik promijenio stav i odnos prema njemu i ostatku međunarodne zajednice jer je vidio da se izbori lakše dobijaju na nacionalnim temama nego na priči o ekonomiji i saradnji.

– To mi je on sam priznao – tvrdi visoki predstavnik u razgovoru za BNTV.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas