Utorak, 30 travnja, 2024

Efendija Bašić krenuo na teraviju, policajci u Kreševu ga zaustavili pa alkotestirali

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Imam je poslušao drsku i bezobraznu naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je, naravno, bio negativan (0,00 promila)

U mjestu Alagići kod Kreševa sinoć su tri policajca zaustavila hodžu Adnana Bašića koji je krenuo da klanja teraviju i pritom ga alkotestirali. Ovo nam je potvrdio predsjednik Medžlisa IZ Kiseljak, pod kojeg potpadaju i kreševski džemati, Nermin Merhemić.

– Naime, u 21:05 sati policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao ef. Bašić koji teraviju klanja u džematu u Crnićima. Nakon što im je ef. pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da “puše u balon” – kaže Merhemić.

Upravo se čita:  Influenserka Adna Helić na slobodi, zatražene mjere zabrane

Trojica policajaca su bili u patroli te su imamu kazali da znaju da je sveti mjesec za muslimane, ali da mora puhati balon (bez ikakvog opravdanog razloga). Također, imam je kazao i to da su mu policajci kazali da svi moraju “puhati u balon” po nalogu komandira PS Kreševo, ali i da su za vrijeme dok je izašao iz automobila i bio alkotestiran, cestom prošla tri automobila koja nit su zaustavljana, a kamoli da su vozači alkotestirani.

Upravo se čita:  Banjalučki policajci raskrinkali prevarante: Obećali mu posao pa mu uzeli skoro 23.000 KM

– Naravno, imam je poslušao drsku i bezobraznu naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je, naravno, bio negativan (0,00 promila) – dodaje Merhemić.

O ovom incidentu, bahatom i neosjetljivom ponašanju policijskih službenika Merhemić je već obavijestio kantonalni MUP, a dotična tri policajca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas