Utorak, 30 travnja, 2024

Povodom ramazana Mustafa Alajmović pozvao insane da mu uplate zekat ili vitre

Preporučeno

Alajmović je u žižu javnosti dospio nedavno kada su obznanjeni dokazi njegovog lagodnog života, a što je izazvalo ogorčenje bosanskohercegovačke javnosti koja s pravom sumnja da je sve to činio novcem dobrih ljudi.

Mustafa Alajmović, poznat po radu sa džemovima i sokovima pod parolom “Ko nema, nek’ uzme halal je”, objavio je na svom Facebook profilu da “insani koji odluče njemu dati zekat i vitre da će biti iskorišteni za Zehrino liječenje i vraćanje Mustafinih dugova.”

Mustafa je sada ponovo otvorio Facebook stranicu preko koje vodi svoj biznis, kojeg je najavio registrovati kao trgovačku djelatnost, ali i preko koje skuplja humanitarnu pomoć.

Upravo se čita:  MUP KS poziva: Ako ste poslovali sa ovim sarajevskim 'biznismenom' i njegovim firmama, odmah nas kontaktirajte!

Brojni pratioci su iskazali različita mišljenja po pitanju ove Mustafine objave, od onih koji ga podržavaju do onih koji ga osuđuju, piše Crna-hronika.info.

“Insani koji odluče da će ove godine akobogda slati zekat ili vitre meni mojoj porodici bit će upotrebljen za Zehrino liječenje koje slijedi ili za dugove koje mi imamo”- napisao je Mustafa Alajmović na svom Facebook profilu.

Upravo se čita:  Nevjerovatna priča Bosanca Almira: Prodao auto i sa 2.500 eura otišao u Austriju, danas obrće milione

Podsjetimo, on je u žižu javnosti dospio nedavno kada su obznanjeni dokazi njegovog lagodnog života, a što je izazvalo ogorčenje bosanskohercegovačke javnosti koja s pravom sumnja da je sve to činio novcem dobrih ljudi.

Tužilaštvo ZDK formiralo predmet

Podsjetimo, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) formiralo je predmet protiv poreznog obveznika domaća radinost “Ko nema halal je”, kao i Mustafe i Zehre Alajmović iz Breze

-Uvidom u evidenciju ovog Tužilaštva, utvrđeno je da je protiv Alajmović Mustafe i Alajmović Zehre formiran predmet na osnovu informacije Uprave policije Zenica o obavljenom inspekcijskom nadzoru od strane Porezne uprave FBiH, kod poreznog obveznika – domaća radinost “Ko nema halal je” i građana Alajmović Zehra i njenog supruga Alajmović Mustafe iz Breze, a zbog velikog priliva novčanih sredstava putem Paypal servisa žiro i deviznih računa koje koristi Alajmović Mustafa – saopšteno je ranije.

Upravo se čita:  Novi udar na kućne budžete: Cijela plaća za maturu

Informaciju o provjerama od strane Sektora kriminalističke policije, a kada se radi o slučaju “Alajmović”, potvrdila je i Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Ekselencijo, prepoznavši ulogu vaše uvažene zemlje kao Predsjedavajuće Vijećem sigurnosti u aprilu 2024., obraćam Vam se kao srpski član...

Još vijesti za vas