Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Loše vijesti za Milorada Dodika: Ambasadorica SAD-a u UN-u jasno poručila šta se treba desiti da dođe to zatvaranja OHR-a

Preporučeno

Greenfield je prioritetno naglasila potrebu za ojačavanje borbe protiv korupcije i kriminala od strane političkih elita. Osudila je i, u posljednje vrijeme učestalu, nacionalističku retoriku u BiH.

Ambasadorica SAD-a u UN-u, Linda Greenfield, izjavila je danas da Sjedinjene Američke Države podržavaju Bosnu i Hercegovinu kao jedinstvenu državu. Ona je to kazala nakon što je visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, predstavio svoj izvještaj pred Vijećem sigurnosti UN-a.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Greenfield je poručila bh. političarima da moraju raditi na ispunjavanju 5+2 uslova, koji jedino mogu dovesti do zatvaranja OHR-a u našoj zemlji. Također, jasno je navela da Valentin Inzko ima punu podršku u obavljanju svog posla.

Ona je naglasila da Sjedinjene Američke Države ostaju privržene dejtonskim principima BiH i njenoj multietničnosti. Poručila je da SAD podržava teritorijalni integritet naše države, te da niko nema budućnost izvan BiH.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Prioritetno je naglasila potrebu za ojačavanje borbe protiv korupcije i kriminala od strane političkih elita. Osudila je i, u posljednje vrijeme učestalu, nacionalističku retoriku u BiH.

Pozdravila je najavljene izmjene Izbornog zakona, koje se trebaju provesti u skladu sa preporukama Europskog suda za ljudska prava.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, dati saglasnost na zahtjev JP...

Još vijesti za vas