Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini

Preporučeno

Nakon informacije da u Republici Srpskoj poskupljuje gorivo za pet pfeninga, iz Federalnog ministarstva trgovine za „Avaz“ su potvrdili da je u toku današnjeg dana pristiglo petnaest obavijesti o promjeni cijena i marži za 0,05 KM po litri goriva.

– Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži (OPC obrasci), koje su benzinske pumpe dostavile Federalnom ministarstvu trgovine raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata na dan 8. juni 2021. godine u FBiH je sljedeći. Premium bezolovni benzin 95, iznosi od 1,76 do 2,21 KM po litri, dizel od 1,66 do 2,16 KM po litri – pojasnili su.

Upravo se čita:  Grad u BiH nazivaju "dolinom milionera": Bogati ste tek ako imate 100 miliona KM

Dodali su da trenutna prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine za Premium bezolovni benzin 95 iznosi 2,12 KM po litri i za dizel 2,05 KM litri.

– Napominjemo, da sve informacije o cijenama naftnih derivata građani mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših. Za Android uređaje mobilna aplikacija je dostupna na platformi Google Play Store i za Apple mobilne uređaje iPHONE i iPAD na App Store servisu. Također, aplikacija se može preuzeti i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine www.fmt.gov.ba – naglasili su.

Upravo se čita:  Pogledajte stan koji se prodaje u Sarajevu za 780.000 KM

Trenutne cijene naftnih derivata na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj kreću se od 1,94 do 2,09 KM za benzin BMB 95 i 1,92 do 2,05 KM za dizel, a za plin od 1,04 do 1,16 KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas